Skip to content

Välkommen till Uppsalas största trafikskola, med sex manuella bilar och två automatbil. Halkbana med transport: ring 018141449 eller 0735017585.

 

Utbildningar

Utbildningar

Övningskörning

All körkortsutbildning bygger på en utbildningsplan som syftar till att körkortstagaren skall kunna uppvisa färdigheter i såväl teori som körning i trafik, samt intyg om genomgången riskutbildning på halkbana. I praktiken betyder detta att man skall ha gjort halkbanan samt fått teorin godkänd vid Trafikverket, innan man får anmäla sig till uppkörning. Allt detta kan vi hjälpa dig med. Övningskörning med personbil får man börja med när man fyllt 16 år(B-behörighet), förutsatt att man har ett giltigt körkortstillstånd och en godkänd handledare att övningsköra med.

Öva, öva, men på rätt sätt! Öva så mycket som möjligt under tiden du utbildar dig, så att du har mycket erfarenhet när du ska ge dig ut i trafiken på egen hand. Du kan välja mellan att utbilda dig helt privat eller hos oss på trafikskolan, men vårt råd är att du kombinerar dessa bägge utbildningsformer. Då får du tillgång till trafikskolans erfarenheter och kunskap samtidigt som du kan mängdträna privat.

Körlektioner

Körlektioner är hjärtat i din väg till körkortet. Vi går tillsammans igenom allt ifrån första gången du startar bilen till avancerad stadskörning i Uppsala. Övningskörningen är nyckeln till att vara en säker förare och vi kan hjälpa dig oavsett om du har hjälp att övningsköra privat eller inte.

Utbildningspaket

Utbildningspaket är prisvärt sätt att börja eller avsluta sin övningskörning. Hos oss får du ett personligt utbildningsupplägg både teoretiskt och praktiskt. Tillsammans så skräddarsyr vi en utbildning som passar dig. Vi börjar alltid med en Utbildningskontroll för att kunna nivå sätta dina förkunskaper.

Nybörjarkurs

Nybörjarkursen passar dig som är helt nybörjare eller för dig som har kört tidigare men inte har avslutat teorin. Nybörjarkursen hjälper dig att ta ett stort steg framåt och får dig att komma igång ordentligt både med teorin och det praktiska.

Handledarskurs

Sivia trafikskola är godkänd av Vägverket som utbildare till ”Introduktionsutbildare för privat övningskörning, behörighet B”, Kallad handledarutbildning. Vi följer Vägverkets föreskrifter (VVFS 2005:76)

Riskettan

Vi inbjuder till riskutbildning del 1 (Riskettan) i vår teorilokal på trafikskolan. Pris 700:-/deltagare. I priset ingår studiematerial och fika. Kursen omfattar 180 minuter exkl. raster.

Teorikurs

Teoriutbildningen består av 8 lärarledda lektioner, alternativt att studera hemma på distans. Engelska, Arabiska, Kurdiska (Surani), Turkiska, Franska och Tigrinia.

Taxikurs

För att köra taxi behövs ett speciellt taxikörkort. Vi hjälper dig att utbilda dig för att ta det på en central plats i Uppsala.

Dyslexi

Alla har inte lika lätt som andra att ta körkortet. Körkortsteorin kan vara svår att läsa in om man har dyslexi. Vi har speciella hjälpmedel och metoder för att hjälpa dyslektiker att ta körkortet.